Sir Kwinten: Een lokale zoektocht naar de ultieme product ervaring

Wanneer we de Brusselse ring inruilen voor het groene, glooiende Pajottenland is onze eerste halte restaurant Sir Kwinten. Dit restaurant werd vorig jaar in November bekroond met hun eerste Michelinster, wat zorgde voor enorme voldoening maar minstens evenveel zin in wat nog moet komen. Eigenaar Yanick Dehandschutter vertelt openhartig over het verleden, het heden en de toekomst van zijn zaak.Yanick is de tweede generatie achter deze succesvolle Horecazaak in Gooik. Een paar jaar geleden kwam hij in de zaak van zijn ouders, die zich ondertussen toeleggen op de andere zaak, Feestzaal Het Krekelhof. Samen met zijn broer Sam zorgden ze voor een nieuwe dynamiek in de zaak. Yanick haalde op enkele jaren tijd alle titels van "beste sommelier" binnen en transformeerde Sir Kwinten om naar een wijnrestaurant. Hier wordt niet alleen aan wine pairing gedaan, maar vertrekt men van het idee dat de co-creatie van chef en sommelier elkaar versterken. Deze aanpak werpt zijn vruchten af waardoor de kwaliteit en de beleving van Sir Kwinten jaar na jaar naar een hoger niveau worden getild. 


Centraal in zijn aanpak staat de keuze van het product. Yanick werkt namelijk in functie van het seizoen, omwille van het ecologische aspect maar net zozeer werkt hij met heel wat producten uit de streek. Dat doet hij zowel in de keuken als in het glas. Voor de wijn vertrekt hij namelijk vanuit het geloof dat het niet steeds nodig is om wijn van verre contreien te laten invliegen. Zo is hij sinds een paar jaar begonnen met het aanplanten van zijn eigen wijngaard (Dappersveld, n.v.d.r.). De laatste millésimes tonen het potentieel van een wijn die volop gericht is op het potentieel van de terroir van het Pajottenland.


Yanick vertelt: “We zijn zeer blij dat we kunnen aansluiten bij een initiatief als Local Exclusives gezien ook wij geloven dat we lokaal prachtige producten hebben en kunnen afleveren. Dit initiatief past bij ons geloof in een meer duurzame maatschappij. De collega partners van dit platform dienen daarnaast vaak als inspiratiebron voor ons!” Meer items Sir Kwinten: Een lokale zoektocht naar de ultieme product ervaring

Ilse De Vis: de wilde ziel achter Wild Moon

Wild Moon staat ook voor alles wat je dichter bij jezelf brengt. Rustmomentjes, puurheid, de liefde voor jezelf, the little things in life.

Goedel Vermandere en Jan Arickx zijn de bezielers van Coup-de-foudre en creëren unieke, inspirerende lichtobjecten

Met een passie voor de schoonheid van de natuurlijke imperfectie en kunst, vervaardigen ze bewonderingswaardige lichtsculpturen die mensen weten te raken.

Eigenaar van Cala Kumquat, Thierry Verhoeven: van een gouden sinaasappel tot een droom die werkelijkheid wordt...

Thierry Verhoeven, een man die met hart en ziel werkt aan het waarmaken van zijn droom! Begin jaren 2000 ontdekte hij een sublieme mini citrusvrucht … de kumquat! Deze gouden sinaasappel werd het hoofdingrediënt van zijn toekomstige alcoholdrank, Cala Kumquat.

Enzo Mazza & Gaëlle Croonenberghs: het eco-powerkoppel achter de schermen van Gili Drinks

Enzo Mazza & Gaëlle Croonenberghs brachten Gili op de markt, een gemberdrank dat als enige drank in Europa zijn afval hergebruikt en het commercialiseert. Een enorme inspiratiebron voor wij wil investeren in duurzaamheid!

Glaces Franklin: een Belgisch succesverhaal dat smaakt naar meer!

Glaces Franklin, ontstaan uit een gepassioneerde droom: het ontketenen van een ware smaakrevolutie door terug te keren naar ambachtelijke en authentieke smaken. Een artisanale ervaring zónder toegevoegde suikers en bereid met de allerbeste lokale ingrediënten.

Sommelier Andy De Brouwer: de kurk waarop Les Eleveurs drijft

Een unieke combinatie van traditie, met een knipoog naar vandaag. De jonge, ambitieuze en gedreven sommelier Andy De Brouwer neemt ons mee doorheen de geschiedenis van het rustiek hotel en bistronomie Les Eleveurs.

Widukind Stockmans: de pracht en praal van Stockmansblauw

Ontdek het prachtige verhaal van Studio Piet Stockmans. Het verhaal van Belgisch handgemaakt porselein verheven tot een kunstvorm.

David Gotlib: Het zit hem in de details

Een man met een oeverloze passie en drang om als derde generatie Antwerpse diamantairs de wereld te veroveren: Pleased to meet you David Gotlib. On a mission to redefine Men's appearance!

Aperotime met de zusjes Claessens van The Mocktail Club

Wanneer Marie Claessens plots intolerant wordt aan alcohol, ontwikkelt ze een eigen lijn van Mocktails. Het blijkt een doorslaand succes. Vandaag timmeren de zusjes naarstig verder aan de weg in zowel binnen- als buitenland

“Antwerps wijndomein Oud Conynsbergh: waar de grenzen van het onmogelijke worden benaderd”

In deze reportage nemen wij jullie mee naar het prachtige Belgische wijndomein Oud Conynsbergh. Een verhaal van een ondernemende groep vrienden met de gezamelijke passie om de best mogelijke wijn te maken met respect voor zijn terroir en omgeving.

Raidillon, sportieve luxe met Belgisch erfgoed

Door zijn liefde voor de auto(koers) Fabien de Schaetzen werd Raidillon geboren. Ontdek het sportieve luxeverhaal achter van het merk dat vernoemd is naar de iconische bocht op het circuit van Spa Francorhamps.

Roger van Damme (Het Gebaar, 1* en Désirée): de slagroom op de taart die nooit af is…

Roger van Damme nam een sprong in duister bij het openen van zijn restaurant 'Het Gebaar', maar zoveel jaren en avonturen later is zijn zaak uitgegroeid tot een succesvolle zaak. Daarnaast Blaast Roger nieuw leven in het merk ‘Désiré de Lille’ waarbij hij de zoete beleving naar zijn gekende niveau tilt.

Clem Vanhee/Atelier185 - Van het juiste blad gesneden

Ontmoet de man, de legende achter Atelier185, Clem Van Hee. Pleased to meet you! Zijn missie? Het best mogelijke mes maken, voor de beste chefs! Zijn damascusstalen messen worden gewaardeerd en geliefd door de top van de gastronomische wereld.

Koken met een hoger doel: Filip Claeys van de Jonkman (2*) & oprichter The Northsea Chefs

Kom meer te weten over het carrièrepad van Chef Filip Claeys, eigenaar van het het tweesterrenrestaurent De Jonkman en oprichter van The NorthSeaChefs. Een prachtig initiatief waarbij Belgische chefs Belgische duurzame Belgische visserij promoten.

Dominique Persoone: Belgiës top chocolatier on a human mission

Ontdek het avontuur van Dominique Persoone. Een avontuur van een chef die zich ontplooide tot chocolatier. Een chocolatier met een hart op de juiste plaats! Met zijn chocoladefabriek in Congo help hij mee aan de lokale tewerkstelling en draagt hij zijn steentje bij aan de bescherming van de gorilla's.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x