Sir Kwinten: Een lokale zoektocht naar de ultieme product ervaring

Wanneer we de Brusselse ring inruilen voor het groene, glooiende Pajottenland is onze eerste halte restaurant Sir Kwinten. Dit restaurant werd vorig jaar in November bekroond met hun eerste Michelinster, wat zorgde voor enorme voldoening maar minstens evenveel zin in wat nog moet komen. Eigenaar Yanick Dehandschutter vertelt openhartig over het verleden, het heden en de toekomst van zijn zaak.Yanick is de tweede generatie achter deze succesvolle Horecazaak in Gooik. Een paar jaar geleden kwam hij in de zaak van zijn ouders, die zich ondertussen toeleggen op de andere zaak, Feestzaal Het Krekelhof. Samen met zijn broer Sam zorgden ze voor een nieuwe dynamiek in de zaak. Yanick haalde op enkele jaren tijd alle titels van "beste sommelier" binnen en transformeerde Sir Kwinten om naar een wijnrestaurant. Hier wordt niet alleen aan wine pairing gedaan, maar vertrekt men van het idee dat de co-creatie van chef en sommelier elkaar versterken. Deze aanpak werpt zijn vruchten af waardoor de kwaliteit en de beleving van Sir Kwinten jaar na jaar naar een hoger niveau worden getild. 


Centraal in zijn aanpak staat de keuze van het product. Yanick werkt namelijk in functie van het seizoen, omwille van het ecologische aspect maar net zozeer werkt hij met heel wat producten uit de streek. Dat doet hij zowel in de keuken als in het glas. Voor de wijn vertrekt hij namelijk vanuit het geloof dat het niet steeds nodig is om wijn van verre contreien te laten invliegen. Zo is hij sinds een paar jaar begonnen met het aanplanten van zijn eigen wijngaard (Dappersveld, n.v.d.r.). De laatste millésimes tonen het potentieel van een wijn die volop gericht is op het potentieel van de terroir van het Pajottenland.


Yanick vertelt: “We zijn zeer blij dat we kunnen aansluiten bij een initiatief als Local Exclusives gezien ook wij geloven dat we lokaal prachtige producten hebben en kunnen afleveren. Dit initiatief past bij ons geloof in een meer duurzame maatschappij. De collega partners van dit platform dienen daarnaast vaak als inspiratiebron voor ons!” Meer items Sir Kwinten: Een lokale zoektocht naar de ultieme product ervaring

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x