David Gotlib: Het zit hem in de details

Diamonds are forever. Letterlijk en figuurlijk. David Gotlib groeide op in Antwerpen, het hart van de wereldwijde diamantindustrie. Hij is een diamantair van de derde generatie en leidt het familiebedrijf reeds twintig jaar met grandioos succes. Met zijn creativiteit vertaalde hij zijn passie voor diamanten in een uniek merk dat exclusieve en tijdloze manchetknopen ontwerpt voor mannen. David Gotlib, een man met flair voor detail en gevoel voor luxe. Pleased to meet you!


DAVID GOTLIB bestaat ondertussen uit zes adembenemende collecties die de fijnzinnige klant een breed scala aan exclusieve designs biedt. Oorspronkelijk waren de manchetknopen enkel verkrijgbaar via de webshop, maar ondertussen is DAVID GOTLIB gegroeid tot een internationaal merk en is verkrijgbaar in verschillende internationale verkooppunten. Van Japan tot Spanje en van de Verenigde Staten tot Frankrijk. 

In 2020 focuste DAVID GOTLIB zich voornamelijk op de Belgische markt en startte onder andere een samenwerking met de juwelierszaak Colman in Knokke en Antwerpen. Daarnaast opende het merk in het najaar ook een vitrine in het Hotel de Crillon in het charmante Parijs, één van de stads meest exclusieve plekken..

 

David, kan je mij eens vertellen hoe je jouw persoonlijk parcours hebt ervaren?

Ik ben in Antwerpen geboren eind jaren zeventig, een tijd waar vaak naar verwezen wordt als het gouden tijdperk voor diamanten. Zowel mijn vader als mijn grootvader waren diamanthandelaars en de discussies die ze thuis voerden waren dan ook vaak aan de handel gerelateerd. Mijn vader genoot ervan om ons uitleg te geven over de verschillende ruwe diamanten en hoe ze gesorteerd werden. Hij waardeerde hetgeen dat hen uniek en waardevol maakte.

Als kind hielp ik mijn vader (of dat dacht ik toch) de goederen sorteren voor ze geslepen werden in de fabriek. Ik kan zeggen dat mijn liefde voor diamanten er letterlijk met de paplepel ingegoten is. Anderzijds had ik het geluk een moeder te hebben die erg gepassioneerd was over kunst en cultuur wat me de kans gaf om mij ook op niet-professionele onderwerpen te focussen. Telkens we op vakantie waren, drong ze erop aan dat we alle musea en belangrijke kunstgalerijen bezochten en sprak ze constant over de schoonheid van kunst. Dankzij deze blootstellingen heb ik vandaag de dag een speciale connectie met kunst en creativiteit. 

Na mijn studies in Bank en Financiën, besloot ik het familiebedrijf te vervoegen. Vandaag manage ik deze al bijna twintig jaar. Dit heeft me in staat gesteld de wereld te zien, interessante mensen te ontmoeten en ongelofelijke dingen te zien. Maar er ontbrak nog iets. Mijn creatieve kant, mijn passie en verlangen om te creëren en te genieten van mooie zaken, werd onvoldoende gevoed. Ik besefte dat ik deze kant van mezelf meer moest ontwikkelen. Ik begon met interieur renovaties en decoraties en vond daar veel voldoening in. Zo leerde ik te focussen op details en mijn eigen pad te volgen door mijn persoonlijke touch toe te voegen aan populaire designs. Toch was ik nog op zoek naar iets meer, iets unieks.

Toen ik ter ere van de Bar Mitzvah van mijn oudste zoon, gouden manchetknopen van mijn net overleden grootvader erfde, wist ik het. Ik besloot mijn liefde voor diamanten te combineren met mijn creativiteit en een lijn diamanten en gouden manchetknopen op te starten.

Van wie of wat heb je het meeste geleerd?

Geleerd is een woord dat in het verleden spreekt. Ik probeer dagelijks bij te leren. Soms komt dit van een ouder, maar laatstens ook van mijn kinderen en zeker al de mensen die mij omringen. Het is door hen dat ik dagelijks mijn beslissingen neem en aanpas naar het beter toe.

Wat zou je nu niet meer opnieuw doen?

Ik zou alles terug opnieuw doen. Zonder mijn parcours, zou ik niet zijn wie ik ben vandaag.

Wat zou je sneller gedaan hebben?

De laatste jaren denk ik juist dat ‘sneller’ één van onze grootste pijnpunten is geworden. Sneller wil zeggen dat je niet van het heden kunt genieten. We leefden nooit zo lang als vandaag, maar toch hebben we een constant gevoel niet genoeg tijd te hebben voor wat we willen doen zowel professioneel als op persoonlijk vlak. Focussen op het heden met een open blik voor de toekomst is het enige wat rust kan geven. We mogen zeker niet proberen om korter en sneller door de bocht te gaan.

David, kan je mij vertellen op welke verwezenlijking je het meest fier bent?

Ik kan daar moeilijk een score op plaatsen, maar ik kan in het algemeen tevreden terugkijken naar wat ik tot nu heb gedaan. Ik ben getrouwd met een fantastische vrouw waarmee ik 5 kinderen heb die me dagelijks herinneren aan hoeveel geluk een mens wel niet kan hebben. Op zakelijk vlak ben ik tevreden met meer dan de helft van mijn beslissingen, de rest is niet meer van belang.

Tot slot heb ik nog een laatste vraag. Wat is jouw grote volgende doel business en/of privé?

Dat verklap ik liever nog niet!

Alvast bedankt David en nog héél veel succes met alles!

Alle informatie over DAVID GOTLIB kan U hier vinden: Website DAVID GOTLIBMeer items David Gotlib: Het zit hem in de details

Eigenaar van Cala Kumquat, Thierry Verhoeven: van een gouden sinaasappel tot een droom die werkelijkheid wordt...

Thierry Verhoeven, een man die met hart en ziel werkt aan het waarmaken van zijn droom! Begin jaren 2000 ontdekte hij een sublieme mini citrusvrucht … de kumquat! Deze gouden sinaasappel werd het hoofdingrediënt van zijn toekomstige alcoholdrank, Cala Kumquat.

Enzo Mazza & Gaëlle Croonenberghs: het eco-powerkoppel achter de schermen van Gili Drinks

Enzo Mazza & Gaëlle Croonenberghs brachten Gili op de markt, een gemberdrank dat als enige drank in Europa zijn afval hergebruikt en het commercialiseert. Een enorme inspiratiebron voor wij wil investeren in duurzaamheid!

Glaces Franklin: een Belgisch succesverhaal dat smaakt naar meer!

Glaces Franklin, ontstaan uit een gepassioneerde droom: het ontketenen van een ware smaakrevolutie door terug te keren naar ambachtelijke en authentieke smaken. Een artisanale ervaring zónder toegevoegde suikers en bereid met de allerbeste lokale ingrediënten.

Sommelier Andy De Brouwer: de kurk waarop Les Eleveurs drijft

Een unieke combinatie van traditie, met een knipoog naar vandaag. De jonge, ambitieuze en gedreven sommelier Andy De Brouwer neemt ons mee doorheen de geschiedenis van het rustiek hotel en bistronomie Les Eleveurs.

Widukind Stockmans: de pracht en praal van Stockmansblauw

Ontdek het prachtige verhaal van Studio Piet Stockmans. Het verhaal van Belgisch handgemaakt porselein verheven tot een kunstvorm.

Aperotime met de zusjes Claessens van The Mocktail Club

Wanneer Marie Claessens plots intolerant wordt aan alcohol, ontwikkelt ze een eigen lijn van Mocktails. Het blijkt een doorslaand succes. Vandaag timmeren de zusjes naarstig verder aan de weg in zowel binnen- als buitenland

“Antwerps wijndomein Oud Conynsbergh: waar de grenzen van het onmogelijke worden benaderd”

In deze reportage nemen wij jullie mee naar het prachtige Belgische wijndomein Oud Conynsbergh. Een verhaal van een ondernemende groep vrienden met de gezamelijke passie om de best mogelijke wijn te maken met respect voor zijn terroir en omgeving.

Raidillon, sportieve luxe met Belgisch erfgoed

Door zijn liefde voor de auto(koers) Fabien de Schaetzen werd Raidillon geboren. Ontdek het sportieve luxeverhaal achter van het merk dat vernoemd is naar de iconische bocht op het circuit van Spa Francorhamps.

Roger van Damme (Het Gebaar, 1* en Désirée): de slagroom op de taart die nooit af is…

Roger van Damme nam een sprong in duister bij het openen van zijn restaurant 'Het Gebaar', maar zoveel jaren en avonturen later is zijn zaak uitgegroeid tot een succesvolle zaak. Daarnaast Blaast Roger nieuw leven in het merk ‘Désiré de Lille’ waarbij hij de zoete beleving naar zijn gekende niveau tilt.

Clem Vanhee/Atelier185 - Van het juiste blad gesneden

Ontmoet de man, de legende achter Atelier185, Clem Van Hee. Pleased to meet you! Zijn missie? Het best mogelijke mes maken, voor de beste chefs! Zijn damascusstalen messen worden gewaardeerd en geliefd door de top van de gastronomische wereld.

Koken met een hoger doel: Filip Claeys van de Jonkman (2*) & oprichter The Northsea Chefs

Kom meer te weten over het carrièrepad van Chef Filip Claeys, eigenaar van het het tweesterrenrestaurent De Jonkman en oprichter van The NorthSeaChefs. Een prachtig initiatief waarbij Belgische chefs Belgische duurzame Belgische visserij promoten.

Dominique Persoone: Belgiës top chocolatier on a human mission

Ontdek het avontuur van Dominique Persoone. Een avontuur van een chef die zich ontplooide tot chocolatier. Een chocolatier met een hart op de juiste plaats! Met zijn chocoladefabriek in Congo help hij mee aan de lokale tewerkstelling en draagt hij zijn steentje bij aan de bescherming van de gorilla's.

Sir Kwinten: Een lokale zoektocht naar de ultieme product ervaring

Sommelier Yanick Dehandschutter vertelt openhartig over het verleden, het heden en de toekomst van zijn wijnrestaurant Sir Kwinten. Hij vertrekt vanuit het idee dat de co-creatie van chef en sommelier elkaar versterken. Centraal in zijn aanpak staat de keuze van het product.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x