Aperotime met de zusjes Claessens van The Mocktail Club

Voor wie niet onmiddellijk zin heeft in een glaasje alcohol of de dag erna geen kater wil, is er The Mocktail Club. Het eerste Belgische merk voor ready-to-serve mocktails. Van bij je thuis tot in het sterrenrestaurant. Anno 2021 mixen, shaken en mengen de zusjes Claessens meer dan 11.000 liter aan mocktails per maand. De mocktails worden bereid met verse vruchten en kruiden in hun eigen atelier. Acht verschillende smaken. Eén voor één premium, alcoholvrije aperitieven met oog voor kwaliteit. Pleased to meet you Marie & Kaat! 

  © Marie Houttequiet


VAN LINKS NAAR RECHTS: MARIE CLAESSENS EN KAAT CLAESSENS

“Er bestaan verrassend weinig goede alternatieven voor alcoholische drankjes. Wie geen alcohol drinkt, eindigt al snel met een glaasje frisdrank of fruitsap in de handen, en da’s zo jammer. Meer dan ooit zijn mensen bewust bezig met hun gezondheid. Daar spelen we bewust op in door hen kwalitatieve, alcoholvrije, gezonde aperitieven aan te bieden.”
- Marie Claessens

  © Marie Houttequiet

Kunnen jullie in het kort de historiek van jullie  zaak uitleggen?

Marie ontdekte op haar achttiende dat ze intolerant was voor alcohol. Wat ze eerst als een klein drama beschouwde, zette ze al snel om iets positiefs. In 2015 startte ze een blog waarop ze recepten en inspiratie deelde. We kregen steeds meer de vraag of deze mocktails ook te koop waren en spontaan groeide onze blog uit tot een webshop. Ook op heel wat events serveerde ze mocktails. In 2017 bottelden we de eerste fles en The Mocktail Club groeide uit tot een echt bedrijf. Een jaar later werd Marie verkozen tot meest beloftevolle onderneemster van Oost-Vlaanderen. In 2019 stapte Kaat mee aan boord omdat Marie het stilaan niet meer alleen bol gewerkt kreeg. Nu liggen we intussen in heel wat leuke winkels en restaurants, waaronder enkele sterrenzaken.

Hoe hebben jullie je persoonlijk parcours ervaren?

Wij zijn nog jong dus ons professioneel parcours is erg kort. Marie is tijdens haar studententijd gestart met haar blog en is zo als studentondernemer begonnen, recht van de schoolbanken in het ondernemerschap. Kaat heeft na haar studies nog bij een productiehuis gewerkt dat verschillende tv programma's maakt. Ze had zin in een nieuwe uitdaging en is bij The Mocktail Club komen werken. Marie ontwikkelde trouwens vier jaar op rij het recept voor de officiële mocktail voor Tournée Minérale!

         © Marie Houttequiet


Kaat, van wie of wat hebben jullie het meeste geleerd?

Ondernemen zit ons in het bloed. Hard werken en doorzetten is iets dat we van onze ouders hebben meegekregen. Zij namen ons altijd overal mee naartoe waardoor we heel wat kennis hebben opgedaan. Zo namen ze ons geregeld mee naar fantastische restaurants waardoor het nu voor ons geen drempel is om daar binnen te stappen en onze mocktails voor te stellen. Creatieve oplossingen zoeken bij problemen is in het ondernemerschap een must en dat hebben we thuis ook vaak zien gebeuren.

Wat zouden jullie nu niet meer opnieuw doen?

Te lang wachten om iets uit te besteden. Hierdoor kan je niet werken aan je bedrijf maar ben je vooral in je bedrijf aan het werken. Wij hebben heel lang de productie zelf gedaan, van het persen van de limoenen tot het labelen van de flessen. Het is niet gemakkelijk om een goede partner te vinden om de taken van je bedrijf uit te besteden maar, de zoektocht is het meer dan waard! 

© Marie Houttequiet

Op welke verwezenlijking ben je het meeste fier?

Het geeft toch elke keer een boost als een goede chef enthousiast is over onze mocktails. Het is leuk om erkenning te krijgen van mensen met kennis van het vak.

Marie en Kaat, ik heb nog een laatste vraag voor jullie. Wat is jullie grote volgende doel business en/of privé?

Wij zouden heel graag  met The Mocktail Club buiten de Belgische grenzen treden. Hier gaan we volop op inzetten de komende jaren.

Bedankt Marie & Kaat en nog héél veel succes met alles!


Alle informatie over The Mocktail Club kan U hier vinden: Website The Mocktail Club

  © Marie Houttequiet


Meer items Aperotime met de zusjes Claessens van The Mocktail Club

Eigenaar van Cala Kumquat, Thierry Verhoeven: van een gouden sinaasappel tot een droom die werkelijkheid wordt...

Thierry Verhoeven, een man die met hart en ziel werkt aan het waarmaken van zijn droom! Begin jaren 2000 ontdekte hij een sublieme mini citrusvrucht … de kumquat! Deze gouden sinaasappel werd het hoofdingrediënt van zijn toekomstige alcoholdrank, Cala Kumquat.

Enzo Mazza & Gaëlle Croonenberghs: het eco-powerkoppel achter de schermen van Gili Drinks

Enzo Mazza & Gaëlle Croonenberghs brachten Gili op de markt, een gemberdrank dat als enige drank in Europa zijn afval hergebruikt en het commercialiseert. Een enorme inspiratiebron voor wij wil investeren in duurzaamheid!

Glaces Franklin: een Belgisch succesverhaal dat smaakt naar meer!

Glaces Franklin, ontstaan uit een gepassioneerde droom: het ontketenen van een ware smaakrevolutie door terug te keren naar ambachtelijke en authentieke smaken. Een artisanale ervaring zónder toegevoegde suikers en bereid met de allerbeste lokale ingrediënten.

Sommelier Andy De Brouwer: de kurk waarop Les Eleveurs drijft

Een unieke combinatie van traditie, met een knipoog naar vandaag. De jonge, ambitieuze en gedreven sommelier Andy De Brouwer neemt ons mee doorheen de geschiedenis van het rustiek hotel en bistronomie Les Eleveurs.

Widukind Stockmans: de pracht en praal van Stockmansblauw

Ontdek het prachtige verhaal van Studio Piet Stockmans. Het verhaal van Belgisch handgemaakt porselein verheven tot een kunstvorm.

David Gotlib: Het zit hem in de details

Een man met een oeverloze passie en drang om als derde generatie Antwerpse diamantairs de wereld te veroveren: Pleased to meet you David Gotlib. On a mission to redefine Men's appearance!

“Antwerps wijndomein Oud Conynsbergh: waar de grenzen van het onmogelijke worden benaderd”

In deze reportage nemen wij jullie mee naar het prachtige Belgische wijndomein Oud Conynsbergh. Een verhaal van een ondernemende groep vrienden met de gezamelijke passie om de best mogelijke wijn te maken met respect voor zijn terroir en omgeving.

Raidillon, sportieve luxe met Belgisch erfgoed

Door zijn liefde voor de auto(koers) Fabien de Schaetzen werd Raidillon geboren. Ontdek het sportieve luxeverhaal achter van het merk dat vernoemd is naar de iconische bocht op het circuit van Spa Francorhamps.

Roger van Damme (Het Gebaar, 1* en Désirée): de slagroom op de taart die nooit af is…

Roger van Damme nam een sprong in duister bij het openen van zijn restaurant 'Het Gebaar', maar zoveel jaren en avonturen later is zijn zaak uitgegroeid tot een succesvolle zaak. Daarnaast Blaast Roger nieuw leven in het merk ‘Désiré de Lille’ waarbij hij de zoete beleving naar zijn gekende niveau tilt.

Clem Vanhee/Atelier185 - Van het juiste blad gesneden

Ontmoet de man, de legende achter Atelier185, Clem Van Hee. Pleased to meet you! Zijn missie? Het best mogelijke mes maken, voor de beste chefs! Zijn damascusstalen messen worden gewaardeerd en geliefd door de top van de gastronomische wereld.

Koken met een hoger doel: Filip Claeys van de Jonkman (2*) & oprichter The Northsea Chefs

Kom meer te weten over het carrièrepad van Chef Filip Claeys, eigenaar van het het tweesterrenrestaurent De Jonkman en oprichter van The NorthSeaChefs. Een prachtig initiatief waarbij Belgische chefs Belgische duurzame Belgische visserij promoten.

Dominique Persoone: Belgiës top chocolatier on a human mission

Ontdek het avontuur van Dominique Persoone. Een avontuur van een chef die zich ontplooide tot chocolatier. Een chocolatier met een hart op de juiste plaats! Met zijn chocoladefabriek in Congo help hij mee aan de lokale tewerkstelling en draagt hij zijn steentje bij aan de bescherming van de gorilla's.

Sir Kwinten: Een lokale zoektocht naar de ultieme product ervaring

Sommelier Yanick Dehandschutter vertelt openhartig over het verleden, het heden en de toekomst van zijn wijnrestaurant Sir Kwinten. Hij vertrekt vanuit het idee dat de co-creatie van chef en sommelier elkaar versterken. Centraal in zijn aanpak staat de keuze van het product.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x