Sterrenrestaurant Sir Kwinten verwacht dit jaar niet meer te heropenen: “Maar alstublieft, schep een beetje duidelijkheid voor eindejaar”

LENNIK / repost Het Laatste Nieuws 

Uitbater Yanick Dehandschutter van sterrenrestaurant Sir Kwinten in Lennik heeft dezelfde mening als de specialisten, die de horeca dit jaar niet meer open zien gaan. Al sinds de eerste lockdown in maart biedt Sir Kwinten takeaway aan, en dat zal de komende weken niet anders verlopen. “We focussen nu vooral op het einde van het jaar om een mooi afhaalmenu aan te bieden, maar daarvoor is wel duidelijkheid nodig voor de klanten én voor ons”, klinkt het bij Yanick.

Photo credits: Culinaire Ambiance

Restaurant Sir Kwinten op de markt in Lennik is sinds vorig jaar trotse eigenaar van een michelinster. Ook Ferment (Lennik) en Krekelhof (Gooik) worden uitgebaat chef Yanik Dehandschutter. Met drie horecazaken brak een extra moeilijke periode aan toen het in maart plots tot een sluiting kwam. “We hebben met ons team meteen ingezet op takeaway mogelijkheden”, zegt Yanick. “Een ruime kaart met speciale menu’s wanneer er feestdagen aankwamen, en dat sloeg echt aan. We kregen plots enorm veel bestellingen, zelfs mensen die elke week kwam afhalen, het was echt een succes.” Wanneer ze in juni dan opnieuw de deuren opnieuw mochten openen, waren ze al opnieuw een plan aan het bedenken voor het geval er een tweede lockdown aankwam. En dat is ondertussen al een maand opnieuw het geval.

Openen in januari?

Bij Sir Kwinten voelden ze de bui al langer hangen dat ze in december niet zouden kunnen heropenen. “Wij hadden het al lang zien aankomen, en de collega’s van andere restaurants in de buurt ook”, gaat Yanick verder. “Er werd in het begin gezegd dat we de tweede helft van november opnieuw open mochten, maar in maart heeft de sluiting uiteindelijk drie maanden geduurd. We zijn enkele weken geleden al gestopt met hopen om dit jaar nog open te gaan. We hebben het scenario van de eerste lockdown overgenomen en volledig ingezet op takeaway. We focussen nu vooral op het einde van het jaar zodat we een mooi afhaalmenu kunnen aanbieden. Ik denk wel dat het midden januari moet mogelijk zijn om opnieuw open te gaan, maar dat is natuurlijk afwachten. In het slechte geval zie ik ons daarna nog een maand dicht blijven.” 

Er werd in het begin gezegd dat we de tweede helft van november opnieuw open mochten, maar in maart heeft dat uiteinde­lijk drie maanden geduurd

Yanick Dehandschutter

Toch krijgt Sir Kwinten nog steeds telefoontjes om een tafeltje te reserveren in december van mensen die nog hopen dat de horeca opnieuw open mag. “En er zijn ook nog steeds mensen die hopen om Kerst en Nieuwjaar met een grote groep te kunnen vieren, maar dat gaat echt niet lukken”, gaat Yanick verder. “Elke dag krijgen we mails en telefoontjes voor het einde van het jaar om iets te bestellen, maar ze weten niet eens voor hoeveel ze moeten of mogen bestellen. De overheid moet dringend beslissingen maken en een beetje duidelijkheid schepen over de eindejaarsperiode. Het is nog maar enkele weken, maar ook wij moeten onze voorbereidingen treffen. Alstublieft, zorg voor die duidelijkheid, voor ons én de klanten.”

Wat Yanick vooral in het verkeerde keelgat is geschoten, is dat er vlak na de sluiting van de horeca geen daling te zien was in de besmettingsaantallen. “Pas wanneer alle niet-essentiële winkels de deuren moesten sluiten, begonnen de cijfers te dalen, dan vraag je je echt wel af of de fout bij de horeca ligt. Halve maatregelen werken duidelijk niet en dat zorgt voor een verkeerde interpretatie, het is alles sluiten of niets. Ze hebben precies nog steeds niet geleerd uit de eerste lockdown.” 

Voor de take-away te bestellen bvij Sir Kwinten kan U hier terecht: Take Away aanbod Sir Kwinten 


Meer items Sterrenrestaurant Sir Kwinten verwacht dit jaar niet meer te heropenen: “Maar alstublieft, schep een beetje duidelijkheid voor eindejaar”

Désirée zorgt voor een heerlijke voorjaarsbrunch met de Paas Brunch box

Pasen, een feestdag waarbij een brunch niet mag ontbreken. Désirée by Roger van Damme speelde hierop in en wist de ideale, luxueuze en overheerlijke Paasbrunch box samen te stellen!

Local Exclusives member Raidillon lanceert nieuwe lentecollectie

Het Belgische luxe horlogemerk Raidillon breidt uit met deze lente collectie van luxury leather bags.

Local Exclusives duo Sommelier Andy De Brouwer en Dominique Persoone veilen intiem diner in leeg Sportpaleis

Sommelier Andy De Brouwer en chocolatier Dominique Persoone veilen zichzelf ter ondersteuning van de getroffen muziek scene!

Sommelier Gianluca Di Taranto en kok serveren 9-gangenmenu met aangepaste wijnen in “The Box”

Top sommelier Gianluca Di Taranto (The Jane 2*) lanceert unieke food & wine experience!

Dit Local Exclusives lid trapt alvast 'Dry February' creatief af!

Februari betekent 'een maandje zonder alcohol'. De 2 ondernemende zusjes van The Mocktail Club leren jou genieten met een grote G maar zonder alcohol!

Local Exclusive Member Dominique Persoone openhartig: "Ik doe soms stomme dingen, ja”

In een openhartig interview geeft de Belgische top chocolatier Dominique Persoone inkijk in wat hem drijft in het leven. Wat maakte van hem een top chocolatier? Welke levenslessen heeft hij gekregen? Hoe is zijn familieband en welke ambities koestert hij nog?

Het regent sterren onder de leden van Local Exclusives

Vandaag 11 januari werden de nieuwe Michelinsterren toegekend, virtueel dit jaar. Naast een nieuwe 3 sterren voor restaurant 't Zilte van Vicky Geunes, vielen ook verschillende leden van Local Exclusives in de prijzen!

Sommelier 'The Jane' Gianluca Di Taranto niet onverdeeld negatief over de impact van corona

En of ze bij het tweesterrenrestaurant ‘The Jane’ in Antwerpen honger hebben. Van afwasser Billal tot sommelier Gianluca tot chef Nick, allemaal willen ze hun normale leven liever gisteren dan vandaag weer oppikken. “Wij missen de hectiek van een vol restaurant. Stilzitten is niets voor ons.”

HORAL kent Lambic Award toe aan sommeliers Andy De Brouwer en Yanick Dehandschutter

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) kende de Lambic Award van dit jaar toe aan Andy De Brouwer (45) van restaurant Les Eleveurs in Halle en Yanick Dehandschutter (33) van restaurant Sir Kwinten in Lennik.

3 Local Exclusives leden vallen in de prijzen bij de Gault Millau awards 2020

Ontdek hier het laatste nieuws over de Gault Millau awards 2020 waarbij 3 Local Exclusives leden in de prijzen vielen!

Persoone's praline voor keelkankerpatiënten

In dit artikel lezen we een mooi voorbeeld van hoe je aan purpose marketing kan doen. Hoe start je vanuit vaak accute noden van mensen een innovatieproces op met als uitkomst een product dat het leven van mensen verandert. Of hoe je als bedrijf een rol kan spelen in de maatschappij.

Sterren uit een doosje: deze topchefs schakelen over op takeaway (repost Article Het Laatste Nieuws)

Lees hier het verhaal van verschillende topchefs over hun overschakeling op takeaway tijdens de coronacrisis.

LE LOFT EPICURIEN EN CO BOOSTEN PREMIUM-EN LUXE SECTOR

Het strategisch communicatiebureau Le Loft Epicurien uit Leuven richt samen met enkele partners het verenigend platform LocalExclusives.be op. Dit B2B2C platform moet de Belgische premium- en luxe sector boosten tijdens en na de coronacrisis.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x