LE LOFT EPICURIEN EN CO BOOSTEN PREMIUM-EN LUXE SECTOR

MADE IN VLAAMS-BRABANT

LEUVEN –  Het strategisch communicatiebureau Le Loft Epicurien uit Leuven richt samen met enkele partners het verenigend platform LocalExclusives.be op. Dit B2B2C platform moet de Belgische premium- en luxe sector boosten tijdens en na de coronacrisis.

De coronacrisis plaatst verschillende sectoren in een moeilijke positie, waaronder ook de premium- en luxe sector. De crisis heeft de consument echter aan het denken gezet over zijn consumptie. Het belang van lokale consumptie met een korte keten en maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt hierbij toe.

“In België worden er enorm veel mooie en goede dingen gemaakt. Uiteraard denkt iedereen meteen aan de Belgische chocolade en bieren maar ons land heeft nog zoveel meer te bieden in de premium- en luxe markt gaande van fashion over meubels, design, architectuur, verlichting, artiesten, restaurants enzovoort. We mogen terecht trots zijn op de kwaliteit en diversiteit van onze Belgische premium- en luxe sector. Maar vandaag, meer dan ooit, moeten we ons verenigen en als 1 entiteit naar de Belgische consument stappen”, vertelt Wim De Schutter, founder van Le Loft Epicurien.

Verenigd platform 

Om deze bedrijven te ondersteunen tijdens en na de crisis, richt Wim met Le Loft Epicurien een verenigend platform op. Daarmee wil hij het lokale premium- en luxe segment met elkaar in contact brengen en hen een overkoepelende stem bieden. Local Exclusives heeft 3 doelen: communiceren naar het brede publiek over de Belgische producten, hun oorspong en oprichters, het mee helpen (her)activeren van deze merken zowel on- als offline en tot slot het verbinden tussen de merken en hun eigenaars.

Digitale expertise 

Voor de communicatie naar het grote publiek wordt de website www.localexclusives.be ingezet alsook de lifestyle website www.puredeluxe.be. Voor het (her)activeren kunnen leden een beroep doen op de digitale expertise van de partnerbedrijven: de Leuvense websitebouwer Webhero, het eveneens Leuvense data growth agency JayJays en het Antwerpse scale-up Hashting. Om het netwerk effect te vergroten, plant Local Exclusives binnenkort webinars rond ondernemen, duurzaamheid, lokale verankering en digitale strategieën tesamen met zijn partners.

Early birds 

Sinds het initiatief van start is gegaan kan het al rekenen op vooraanstaande leden zoals één van de beste Belgische chocolatiers Dominique Persoone, ‘s werelds beste patissier Roger Van Damme, de triple beste sommelier van België Yanick Dehandschutter, één van Belgiës beste chefs Filip Claeys , top Belgische labels zoals het uurwerk merk Raidillon en de Antwerpse diamantair David Gotlib of lokale schatten zoals het wijndomein Oud Conynsbergh en micro brouwerij Bertinchamps.


Meer items LE LOFT EPICURIEN EN CO BOOSTEN PREMIUM-EN LUXE SECTOR

Sterrenchef Glenn Verhasselt bereidt feestmenu voor buurtrestaurants in Halle en Dilbeek

Sterrenchef Glenn Verhasselt (Sir Kwinten, 1*) kookt voor het goede doel samen met andere Northseachefs. Omdat ook de minderbedeelden een lekkere maaltijd verdienen tijdens de eindejaarsperiode!

Steun de Horeca in Durbuy door de doneeractie van Local Exclusives

In samenspraak met Roger van Damme hebben wij beslist om deze doneeractie op te zetten ten voordele van het volledige dorp van Durbuy.

Deluxe Distillery valt 3x in de prijs op internationale competitie

Tweemaal brons voor de Blind Tiger Gin en één keer zilver voor de Mary White Vodka!

Dominique Persoone onderneemt actie en zet zich in voor de stichting Natte Snoetjes

Heerlijke chocolade ten voordele van de getroffen dieren van de watersnood. Vanaf vandaag te koop bij Chocolate Line in Brugge & Antwerpen.

Local Exclusives lid Andy De Brouwer, gastheer en sommelier van Les Eleveurs, breidt uit met de gloednieuwe Vloei-Bar.

In volle coronacrisis richtte Andy zijn nieuwe, hippe bar op waar je kan om te genieten van een heerlijk hapje en drankje én dat in een retro setting!

Roger van Damme haalt al zijn kookspullen uit de kast om te kunnen bakken met Désirée

Bakplezier gegarandeerd met de nieuwe bakmixen van Désirée by Roger Van Damme! Van pannenkoeken tot botercake, van suikerwafels tot brownies en oliebollen! Ontdek ook de 3 verschillende soorten ambachtelijke granola.

Local Exclusives member Raidillon lanceert nieuwe lentecollectie

Het Belgische luxe horlogemerk Raidillon breidt uit met deze lente collectie van luxury leather bags.

Désirée zorgt voor een heerlijke voorjaarsbrunch met de Paas Brunch box

Pasen, een feestdag waarbij een brunch niet mag ontbreken. Désirée by Roger van Damme speelde hierop in en wist de ideale, luxueuze en overheerlijke Paasbrunch box samen te stellen!

Local Exclusives duo Sommelier Andy De Brouwer en Dominique Persoone veilen intiem diner in leeg Sportpaleis

Sommelier Andy De Brouwer en chocolatier Dominique Persoone veilen zichzelf ter ondersteuning van de getroffen muziek scene!

Sommelier Gianluca Di Taranto en kok serveren 9-gangenmenu met aangepaste wijnen in “The Box”

Top sommelier Gianluca Di Taranto (The Jane 2*) lanceert unieke food & wine experience!

Dit Local Exclusives lid trapt alvast 'Dry February' creatief af!

Februari betekent 'een maandje zonder alcohol'. De 2 ondernemende zusjes van The Mocktail Club leren jou genieten met een grote G maar zonder alcohol!

Local Exclusive Member Dominique Persoone openhartig: "Ik doe soms stomme dingen, ja”

In een openhartig interview geeft de Belgische top chocolatier Dominique Persoone inkijk in wat hem drijft in het leven. Wat maakte van hem een top chocolatier? Welke levenslessen heeft hij gekregen? Hoe is zijn familieband en welke ambities koestert hij nog?

Het regent sterren onder de leden van Local Exclusives

Vandaag 11 januari werden de nieuwe Michelinsterren toegekend, virtueel dit jaar. Naast een nieuwe 3 sterren voor restaurant 't Zilte van Vicky Geunes, vielen ook verschillende leden van Local Exclusives in de prijzen!

Sommelier 'The Jane' Gianluca Di Taranto niet onverdeeld negatief over de impact van corona

En of ze bij het tweesterrenrestaurant ‘The Jane’ in Antwerpen honger hebben. Van afwasser Billal tot sommelier Gianluca tot chef Nick, allemaal willen ze hun normale leven liever gisteren dan vandaag weer oppikken. “Wij missen de hectiek van een vol restaurant. Stilzitten is niets voor ons.”

HORAL kent Lambic Award toe aan sommeliers Andy De Brouwer en Yanick Dehandschutter

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) kende de Lambic Award van dit jaar toe aan Andy De Brouwer (45) van restaurant Les Eleveurs in Halle en Yanick Dehandschutter (33) van restaurant Sir Kwinten in Lennik.

3 Local Exclusives leden vallen in de prijzen bij de Gault Millau awards 2020

Ontdek hier het laatste nieuws over de Gault Millau awards 2020 waarbij 3 Local Exclusives leden in de prijzen vielen!

Persoone's praline voor keelkankerpatiënten

In dit artikel lezen we een mooi voorbeeld van hoe je aan purpose marketing kan doen. Hoe start je vanuit vaak accute noden van mensen een innovatieproces op met als uitkomst een product dat het leven van mensen verandert. Of hoe je als bedrijf een rol kan spelen in de maatschappij.

Sterrenrestaurant Sir Kwinten verwacht dit jaar niet meer te heropenen: “Maar alstublieft, schep een beetje duidelijkheid voor eindejaar”

Al sinds de eerste lockdown in maart biedt Sir Kwinten takeaway aan, en dat zal de komende weken niet anders verlopen. De focus ligt nu vooral op het einde van het jaar om een mooi afhaalmenu aan te bieden.

Sterren uit een doosje: deze topchefs schakelen over op takeaway (repost Article Het Laatste Nieuws)

Lees hier het verhaal van verschillende topchefs over hun overschakeling op takeaway tijdens de coronacrisis.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x