Het regent sterren onder de leden van Local Exclusives

Nadat de culinaire gids Gault Millau eerder in November zijn fysieke gids lancering verving door een digitale versie, was het vandaag de beurt aan concurrent Michelin. Het corona jaar bezorgde het team van inspecteurs de nodige kopbrekens maar toch slaagde men erin om de restaurants te bezoeken én te recenseren.

Het grootste nieuws is het feit dat ons land vanaf vandaag een tweede driesterrenrestaurant telt. Naast het getrouwe Hof van Cleve, mag nu ook het Antwerpse ‘‘T Zilte van Viki Geunes zich tot de absolute gastronomische top rekenen. Uiteraard zijn we bij Local Exclusives ook bijzonder fier dat meerdere van onze leden opnieuw in de prijzen vielen. Een overzicht: 

Met stip in dit lijstje: twee sterren voor restaurant De Jonkman in Brugge van chef Filip Claeys. Filip en zijn team werden tevens ook bekroond met een ‘Groene ster’

Deze groene ster werd voor het eerst toegekend door Michelin voor restaurants en chefs die zich inspannen voor het klimaat in de brede zin. De Jonkman en bij uitbreiding Filip Claeys kregen deze trofee voor o.a. het oprichten van The Northseachefs. U kan ook op dit artikel terecht voor meer informatie: https://www.localexclusives.be/nl/stories/koken-met-een-hoger-doel-filip-claeys-van-de-jonkman-2-oprichter-the-northsea-chefs

 

Verder wensen we graag ook onze andere leden proficiat te wensen die hun Michelinster wisten te behouden: Sir Kwinten uit Lennik (1 ster), Het Gebaar uit Antwerpen (1 ster) en Carcasse uit Koksijde (1 ster). Tot slot behield ook Les Eleveurs uit Halle zijn bib gourmand vermelding en 2 Michelin bestekken. 

Dikke proficiat aan alle kersverse winnaars!Meer items Het regent sterren onder de leden van Local Exclusives

Désirée zorgt voor een heerlijke voorjaarsbrunch met de Paas Brunch box

Pasen, een feestdag waarbij een brunch niet mag ontbreken. Désirée by Roger van Damme speelde hierop in en wist de ideale, luxueuze en overheerlijke Paasbrunch box samen te stellen!

Local Exclusives member Raidillon lanceert nieuwe lentecollectie

Het Belgische luxe horlogemerk Raidillon breidt uit met deze lente collectie van luxury leather bags.

Local Exclusives duo Sommelier Andy De Brouwer en Dominique Persoone veilen intiem diner in leeg Sportpaleis

Sommelier Andy De Brouwer en chocolatier Dominique Persoone veilen zichzelf ter ondersteuning van de getroffen muziek scene!

Sommelier Gianluca Di Taranto en kok serveren 9-gangenmenu met aangepaste wijnen in “The Box”

Top sommelier Gianluca Di Taranto (The Jane 2*) lanceert unieke food & wine experience!

Dit Local Exclusives lid trapt alvast 'Dry February' creatief af!

Februari betekent 'een maandje zonder alcohol'. De 2 ondernemende zusjes van The Mocktail Club leren jou genieten met een grote G maar zonder alcohol!

Local Exclusive Member Dominique Persoone openhartig: "Ik doe soms stomme dingen, ja”

In een openhartig interview geeft de Belgische top chocolatier Dominique Persoone inkijk in wat hem drijft in het leven. Wat maakte van hem een top chocolatier? Welke levenslessen heeft hij gekregen? Hoe is zijn familieband en welke ambities koestert hij nog?

Sommelier 'The Jane' Gianluca Di Taranto niet onverdeeld negatief over de impact van corona

En of ze bij het tweesterrenrestaurant ‘The Jane’ in Antwerpen honger hebben. Van afwasser Billal tot sommelier Gianluca tot chef Nick, allemaal willen ze hun normale leven liever gisteren dan vandaag weer oppikken. “Wij missen de hectiek van een vol restaurant. Stilzitten is niets voor ons.”

HORAL kent Lambic Award toe aan sommeliers Andy De Brouwer en Yanick Dehandschutter

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) kende de Lambic Award van dit jaar toe aan Andy De Brouwer (45) van restaurant Les Eleveurs in Halle en Yanick Dehandschutter (33) van restaurant Sir Kwinten in Lennik.

3 Local Exclusives leden vallen in de prijzen bij de Gault Millau awards 2020

Ontdek hier het laatste nieuws over de Gault Millau awards 2020 waarbij 3 Local Exclusives leden in de prijzen vielen!

Persoone's praline voor keelkankerpatiënten

In dit artikel lezen we een mooi voorbeeld van hoe je aan purpose marketing kan doen. Hoe start je vanuit vaak accute noden van mensen een innovatieproces op met als uitkomst een product dat het leven van mensen verandert. Of hoe je als bedrijf een rol kan spelen in de maatschappij.

Sterrenrestaurant Sir Kwinten verwacht dit jaar niet meer te heropenen: “Maar alstublieft, schep een beetje duidelijkheid voor eindejaar”

Al sinds de eerste lockdown in maart biedt Sir Kwinten takeaway aan, en dat zal de komende weken niet anders verlopen. De focus ligt nu vooral op het einde van het jaar om een mooi afhaalmenu aan te bieden.

Sterren uit een doosje: deze topchefs schakelen over op takeaway (repost Article Het Laatste Nieuws)

Lees hier het verhaal van verschillende topchefs over hun overschakeling op takeaway tijdens de coronacrisis.

LE LOFT EPICURIEN EN CO BOOSTEN PREMIUM-EN LUXE SECTOR

Het strategisch communicatiebureau Le Loft Epicurien uit Leuven richt samen met enkele partners het verenigend platform LocalExclusives.be op. Dit B2B2C platform moet de Belgische premium- en luxe sector boosten tijdens en na de coronacrisis.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x